Executive Coaching:

 

Coaching voor ondernemers ! 

 

Wat is coaching?

Van oorsprong komt het woord coaching uit de sport. Een team heeft een coach en bereikt daarmee goede resultaten. Tegenwoordig is coaching zeer gebruikelijk in het Amerikaanse bedrijfsleven en steeds meer Nederlandse ondernemers maken gebruik van een coach.

Coaching gaat over het ontdekken van talenten en vaardigheden en het verruimen van het denkproces waarmee beter afgewogen keuzes kunnen worden gemaakt.

 

Voor wie is Executive Coaching bestemd? 

Het is bestemd voor directeur/eigenaren van bedrijven, maar ook voor leidinggevenden en andere medewerkers die openstaan voor dit proces van ontwikkeling van het denkvermogen.

  

Waar is het ExeCuCoachingsmodel op gebaseerd?

Dit model is gebaseerd op de wetenschap van waarden (axiologie). Dr. Robert Hartmann is de grondlegger van deze axiologie en werd genomineerd voor de Nobelprijs in 1973. Hij kreeg doctoraten voor wiskunde, filosofie en recht. Zijn werk resulteerde in een waardetheorie waarbij de unieke eigenschappen van een persoon en de waarden worden bepaald.

  

Het ExecuCoach Profiel 

Elke deelnemer aan het ExecuCoach Profiel krijgt twee maal een lijst met 18 vragen ter invulling. Deze vragen hebben betrekking op zijn of haar persoonlijke en professionele wereld. Na enkele dagen ontvangt de deelnemer een gedetailleerd verslag als uitkomst van de ingevulde vragen. Hierin staat het ontwikkelingsniveau van de eigenschappen van de persoon omschreven. Deze uitkomsten vormen de basis voor de Executive Coaching en worden één op één met de deelnemer besproken.

 

Coaching proces 

Naar aanleiding van bovengenoemde bespreking wordt een actieplan opgesteld om de vastgestelde onderwerpen verder te behandelen. De deelnemer maakt afspraken met de coach in welke frequentie er contact gehouden wordt. Veelal is dit 3 tot 6 maanden.